Mocskos titkok az íróasztalon
2015. december 18. írta: bicvic

Mocskos titkok az íróasztalon

Természetesen nem arról lesz szó, hogy bárki olyan információkkal dolgozna, amelyek nem juthatnak mások tudomására. Sokkal inkább arra az érdekességre szeretnénk mindenkinek felhívni a figyelmét, hogy tudományos kutatások szerint egy irodai íróasztal gyakran piszkosabb mint egy wc-ülőke. Sőt, nem csak hogy koszosabb, hanem ötvenszer több kórokozót tartalmaz, és ennek az oka is könnyen megmagyarázható: a wc-t a legtöbben mániákusan takarítják, fertőtlenítik, míg az íróasztallal kapcsolatban ez nem mindig jut eszünkbe, vagy nem a megfelelő ódon visszük véghez.

42625038_m.jpg

Gondoljuk csak végig egy napunkat, hogy honnan érkezünk, merre járunk és aztán mi mindent fogunk meg. Általában az irodába érve nem rohanunk kezet mosni, mint otthon, pedig ugyanúgy a busz/villamos/metró fogantyúját fogva utazunk idefelé, mint hazafelé is. Ha kimegyünk ebédelni vagy vásárolni, fogdossuk a pénzt, a bevásárlóközpont ajtajának fogantyúját, majd a helyünkre visszaérve laza természetességgel vesszük a kezünkbe az egeret és dolgozunk tovább.

És itt jön a horror-rész: az egér után nyúlunk az arcunkhoz, a szemünkhöz, esetleg enni kezdünk, ne adj' Isten, ha lepotyog valami a tányérunkról az asztalra, azt is fenntartás nélkül elfalatozzuk. Sőt, sokan úgy esznek, hogy közben mondjuk neteznek, amihez az egér és a billentyűzet használata is szükséges. 

Érthető, hogy az irodai asztalt nehezebb takarítani, mert rendetlenség van, mert bárki odajön velünk beszélni, rátenyerel, és a mosdó is messze van ahhoz, hogy napjában ötször elszaladjunk kezet mosni. Ugyanakkor biztosak lehetünk abban, hogy az arcunkon keletkező kis pörsenések, vagy ha a szemünk egy dörzsölés után bepirosodik, az asztalunkon tenyésző kis baciknak köszönhető, és akkor még a szánkon bejutó kis gézengúzok hatásairól nem is beszéltünk... 

Érdemes egyszerű protokollokat kitalálni arra, hogy hogyan tartsuk tisztán az asztalt és az eszközeinket, úgy hogy ne legyen kínos-feszengős. Heti egyszer töröljük át az asztal felületét, a billentyűzetet és az egeret is fertőtlenítő kendővel, legalább beérkezéskor menjünk el kezet mosni, vagy ha ez túl nehézkes, rendszeresítsünk fertőtlenítő kéztörlő kendőt a fiókunkban. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irodabutik.blog.hu/api/trackback/id/tr548182682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egysmás 2015.12.19. 20:46:52

Ezért kell lapáttal dolgozni!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.12.19. 21:16:35

Úgy tudom, hogy német felmérések szerint a konyha is koszosabb a fürdőszobánál, mert a fürdőszobában erősebb vegyszereket használnak és gyakrabban.

bircaman szerkesztő maxval · http://bircahang.org 2015.12.20. 12:15:53

Nem kell foglalkozni ezzel. A munkahely tisztítása a takarítók dolga.

egysmás 2015.12.20. 12:17:57

@bircaman szerkesztő maxval: Akkor szarna utoljára a takarító, ha hozzá merne nyúlni az asztalomhoz.

nemszólokmégegyszer 2015.12.20. 15:29:52

@Josh: Míg a veled szemben ülő , perc alatt nem tüsszent ötöt és még köhög is. A második alkalomnál elgondolkodsz, te antibakteriális. Mint ahogy az ilyen hatalmas önbizalommal rendelkező emberek mennek mennek be dolgozni is, mert helyettük egy hétre megáll az élet. Miattuk meg kettőre.

nemszólokmégegyszer 2015.12.20. 15:39:22

@bircaman szerkesztő maxval: Egyszer a rendszergazda szétkapta /60 ember/ billentyűzetét. Csak a tényéleges takarítás előtt, rázogatással annyi ételmaradékot meg morzsát szedett ki, hogy egy etióp család egy hétig jól lakott volna vele. Na most képzeld el, amikor kívülről letakarította, meg az egeret is az egérpaddal, meg a monitorokat is. Egy teljes munkanapjába telt, haver volt így én láttam a "végeredmény". 4 doboz alkoholos fertőtlenítő kendő ment el, csak külsőleg, És akkor a "vasról" még szó sincs.

Ókos 2015.12.20. 17:34:34

@bircaman szerkesztő maxval: Ez egy jó, rövid, pontosan fogalmazott, lényegretörő válasz, semmi kétséget nem hagy maga után. Azaz bármiféle ételmaradékot és végterméket is az irodában lehet hagyni, azt majd feltakarítják utánunk az erre kvalifikáltak. És egyébként is, az igaz közírói munkásság részeként cikkek alá kommentelt bölcsességek fertőtlenítő képességgel bírnak.
süti beállítások módosítása