Különleges irodák a világban 2.
2015. december 08. írta: bicvic

Különleges irodák a világban 2.

A sorban másodikként nézzük meg egy magyar cég irodáját, amely rögtön a berendezése után, 2013-ben elnyerte az Év Irodája címet. A startup cég belvárosi székhelye egy gyönyörűen és igényesen felújított belvárosi palotában kapott helyet, amely régebben távbeszélőközpont volt. A belső terek, falak és ablakok korhű felújítása érdekes ellenpontot és igényes hátteret ad a modern felépítésű és berendezésű irodának.

 31591644_m-2.jpg

Irodatáj másképpen

Az iroda lüktető szívét a díszteremnek nevezett óriási tér alkotja, amely belmagasságát és alapterületét tekintve is tekintélyt parancsoló. Itt kapott helyet a dolgozók legtöbbjének íróasztala, de természetesen – a laptopok világát éljük – számos olyan egyéni és közösségi tér van az irodán belül, ahol dolgozhat még az ember lánya/fia. A hatalmas terem padlója műfűvel van leterítve, ez és a virágokkal díszített elválasztó falak egyfajta zsenge, tavaszias hangulatot adnak a hatalmas ablakok révén amúgy is fényárban úszó térnek.

A berendezés bizonyos határokon belül mozgatható, ahogy a projektcsapatok egyesülésének igényei megkívánják, más asztalok fix elemek köré épültek, így azok tároló és elválasztó falakként is működnek. A dolgozók többféle ülőalkalmatosság közül is választhatnak, ki labdán, ki egyszerűbb, ki összetettebb irodai görgős széken dolgozik.

Az óriási területen céges rollereken lehet közlekedni, a gyorsabb eljutás és testmozgás napi programba iktatása végett. Az iroda oxigéndús levegővel való ellátását a padlóba épített, csatornafedélhez hasonló szellőzőnyílások biztosítják. 

Intimitás és közösség

A hatalmas tér és a műfű elnyeli a hangokat, így az iroda nem mondható zajosnak, mégis, ha valaki magányra vágyik, vagy az aktuális feladata egyedüllétet igényel, elvonulhat a díszterem sarkaiban felállított pihenőtornyokba, ahol babzsákfoteleken kényelmesen elhelyezkedve végezheti a munkáját.

Közösségi térként a bisztró és a kanapés pihenősarkok szolgálnak. Ritkaságnak számít ma hazánkban, hogy a cég dolgozói ingyen fogyaszthatnak a cég által beszerzett élelmiszerekből a bisztróban. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irodabutik.blog.hu/api/trackback/id/tr668148732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása