Hogyan tervezzünk irodabelsőt?
2015. november 10. írta: bicvic

Hogyan tervezzünk irodabelsőt?

Természetesen még mindig a színek szemszögénél maradva nézzük most meg, hogy hogyan történik egy iroda megtervezése, illetve azon döntések meghozatala, hogy hova milyen színű fal, dekoráció, függöny és egyéb kerüljön!

A legelső feladat a cég imidzsének meghatározása

...ami természetesen nem tartozik a színpszichológia és színdinamika hatáskörébe, abból a szempontból viszont igenis fontos, hogy az irodában megjelenő színeknek összhangban kell ezzel lennie, pontosabban ki kell fejeznie a cég legfőbb értékeit/ismérveit. Így kezdésként mindenképpen érdemes elgondolkodni azon, hogy fiatalos és lendületes, komoly és visszafogott, egzotikus és különleges vagy konszolidált és konzervatív irodabelsőt szeretnénk-e.

31683619_m.jpg

Az irodánkba betérve a vendégek hamar igazodnak a belső tér, illetve a látható színek sugallta hangulathoz és ráhangolódnak az azok által közvetített értékekre. Így nekik is könnyebb megtalálni a helyüket ebben a térben és nekünk is könnyebb kifejezni magunkat a tárgyalások során.

Tehát az első lépés a használandó színek, színárnyalatok, színcsoportok kiválasztása.

A második lépés a vezető színek eldöntése

...vagyis arról való döntéshozatal, hogy a kiválasztott színek közül melyek legyenek dominánsak. Ehhez kaptatok már némi segítséget a sorozat egy korábbi részében, de figyelembe kell venni az iroda sajátosságait (mennyire sötét vagy világos, mennyire zegzugos vagy éppen egyterű), illetve azt, hogy az egyes helyiségeket mire akarjuk használni.

A harmadik lépés a problémás pontok azonosítása

Meg kell keresnünk azokat a részeket, ahova nem jut elég napfény, ahol valamely részlet túl kicsi vagy túl nagy, ahol gömbölyíteni, finomítani, elhatárolni, összekapcsolni stb. szeretnénk, és mindezeket a műveleteket színek segítségével elvégezni. Használhatunk eltérő színeket vagy ugyanannak a színnek más és más árnyalatait, csak arra figyeljünk, hogy jól használjuk őket. Pl. nem érdemes fehér felületeket rakni oda, ahol sokan tapogatják a falat, és győződjünk meg arról is, hogy egy adott szín elrejt vagy éppen kiemel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irodabutik.blog.hu/api/trackback/id/tr908068338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása