Kényelmi kiegészítők mindennapi kütyüinkhez
2015. november 13. írta: bicvic

Kényelmi kiegészítők mindennapi kütyüinkhez

Néhány évtizeddel ezelőtt már az is óriási dolognak számított, hogy személyi számítógépek kezdtek beszivárogni az irodáinkba, napjainkra pedig a számát sem ismerjük azoknak az elektronikus „kütyüknek”, amelyek feladata, hogy megkönnyítse a munkánkat. Természetesen mindegyik eszköznek meg van a maga létjogosultsága, és azért tudnak egymás mellett megélni a piacon, mert nem váltja ki egyik sem a másikat teljes egészében. 

Ugyanakkor, ha valaki nem „krőzus”, azaz nem tud magának minden élethelyzetre más és más eszközt megvenni, törekszik arra, hogy minél sokoldalúbban tudja használni a rendelkezésre álló tabletet, telefont stb.. Így születtek meg a különféle kiegészítők, amelyek az egyes termékek hiányosságait hivatottak pótolni – annak ellenére, hogy ezek valójában nem hiányosságok, hanem szándékos egyszerűsítések.

Tablet tartók

Ebben a kategóriában nem a tabletekhez védelmi okokból árult borító tokokra gondolunk, hanem azokra a támasztékokra, amelyek tulajdonképpen egy tabletből monitort csinálnak. Olyan tartóeszközök ezek, amelyek a tabletet a vízszintestől eltérő helyzetben képesek megtartani, vagyis függőlegesen, több szögben döntve stb. 

46049069_m.jpg

Sokféle létezik ezekből: olyan tok, amely kihatva mágneses pontok összeillesztése révén adott formában marad és tartja a laptopot függőleges állapotban, kifejezetten a tablet tartására kialakított egyszerűbb vagy bonyolultabb fa, műanyag, kartonpapír, fém és műanyag vagy tiszta fém állványok. Ebben a témában nem felejtkezhetünk meg azokról a tablet tartókról sem, amelyek például az ágyban fekve olvasást könnyítik meg. Ezek lehetnek az ágykeretre szerelhető, vagy az ágy mellett a földön álló, állítható fejű vagy gégecsöves változatok.

Tablet billentyűzet és egér

A tabletek kifejlesztését kifejezetten az az igény ihlette, hogy egyszerű, kis helyen elférő és könnyű készülékek szülessenek, amelyeknek az egész felülete képernyő, és mindezek netovábbjaként érintőfelület, amelyet teljes egészében ujjgesztusokkal kell kezelni. Ennek ellenére lett mégis létjogosultsága az érintést kiváltó eszközöknek, vagyis az egérnek és a billentyűzetnek. 

Számos változatot találhatunk ezekből, hiszen kaphatóak olyan tokok, amelyeknek része a billentyűsor, de különféle csatakozási lehetőségek révén „drótkapcsolatos” kiegészítőt is alkalmazhatunk. 

A legújabb fejlesztés ezen a téren – amely annyira innovatív, hogy még kevéssé terjedt el – a kivetített virtuális billentyűzet, amelyet a tartóba illesztett eszköz képes az előtte elterülő asztalfelületre „kiképezni”.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irodabutik.blog.hu/api/trackback/id/tr738069470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása