Üdvözlet a szörnyek szájából...
2015. december 31. írta: bicvic

Üdvözlet a szörnyek szájából...

Nem, nem indult útjára egy újabb selfie-őrület, amely életveszélyes ragadozók szájában készített felvételekkel villog. A dél-afrikai bútortervező, Porky Hefer olyan, a tengeri szörnyeket csak nagy vonalakban „felskiccelő”, mégis élethű, és nagyon esztétikus bútor-szobrokkal mutatkozott be a miami-ban rendezett 2015-ös Design Show-n, amelyek igazán kényelmes és különleges darabjai lehetnek a lakásunknak. Nem csak a gyerekszoba éke lehet a kardszárnyú delfin, a lámpáshal (amelynek lámpájában valódi izzó van), illetve a tengeri fűből font gömbhal, hanem a felnőttek formabontó vagy éppen neutrális stílusú tereiben is helyet kaphatnak. 

animal-mouth-hanging-chairs-monstera-deliciosa-porky-hefer-81.jpg

A plafonról függesztve lógó állatok egyszerre jelentenek kényelmes bunkert, megnyugtatóan ringatózó búvóhelyet, puha plüssel bélelt kényelmes kuckót és rendkívül színvonalas, elpusztíthatatlan minőségű, műalkotás szintű berendezési tárgyakat. A tiszta bőr külsejű bútorokat szakértők segítségével készítették az eredeti állatokhoz hasonlatosra, de a kollekcióból nem hiányoznak a karikatúraszerűen elrajzolt, aranyosan torz állatok sem, mint az aprócska testéhez képest hatalmas fejjel rendelkező krokodil, illetve az óriási csőrét tátó pelikán – mindkét állat „fejszerkezete” alkotja a befogadó bútort/ülőkét.

Miért rendkívül kellemes egy függesztett bútorban ülni, feküdni, lazítani? A levegőben lógó bútor ringó mozgása az embert még felnőtt fejjel is arra az időszakra emlékezteti, amikor a mamája pocakjában lebegett és az ő testmozgásával együtt ringatózott. Mivel akkor a tökéletes állapotban létezett (nem ismerte az éhséget, fázást, fáradtságot, riadalmat, félelmeket, szorongást), a hintázó mozgás bármi mással összehasonlíthatatlan nyugalommal árasztja el a későbbi életében is. 

animal-mouth-hanging-chairs-monstera-deliciosa-porky-hefer-1.jpg

Megfigyelések igazolják, hogy a koraszülött babák a függőágyban való hintáztatás hatására gyorsabb gyarapodásnak indulnak, a kisgyermekek esetében pedig ez a mozgás oldja a szorongást, eloszlatja a félelmeket, javítja az egyensúlyérzéket, sőt a későbbi életkorra vonatkozóan megelőzi a tanulási nehézségeket is. Nagyon érdekes, hogy a szabad mozgás a központi idegrendszert ingerli, amely ezáltal a harmóniára törekszik, és ez a folyamat elősegíti a koncentrációs készség kialakulását és fejlődését. 

Forrás és képek: http://www.demilked.com/animal-mouth-hanging-chairs-monstera-deliciosa-porky-hefer/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irodabutik.blog.hu/api/trackback/id/tr1008216300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lavór 2016.01.02. 08:21:38

Úristen, egy sáska van a gömbhalban?

Ádám Sándor 2016.01.02. 08:59:31

@lavór: szeretném azt a sáskát....az is eladó?

lavór 2016.01.02. 09:00:31

@Ádám Sándor:

Ezer százalék, hogy megveheted. Másra nem jó, csak hogy lehúzza a bankkártyádat. Egy zombi.
süti beállítások módosítása